top of page
  • Writer's picturekozvelemeny.sk

Változás? Vagy újra a régi szelek fújnak?


Szerencsések azok az országok, amik élén olyan vezetők állnak, akiknek országuk jóléte és biztonsága van szem előtt.


Meglepő vagy sem, újra ugyanaz az a hatalom van a kormányrúdnál, akik már korábban pár alkalommal irányítottak. És akik fehér ingjein a tevékenykedésük után épp “elég tintafolt” maradt.

Segítették az itt élő magyarságot? Korábban bátran kinyilvánították magyarellenes véleményüket, sőt, ha az érdek úgy kívánta, előkerült bőven a „magyar kártya”, pl. Malina Hedvig ügye 2006-ban. Ugyanaz a kormányzat, akik szigorították a nyelvtörvényt, vagy 2010-ben módosították a szlovák állampolgársági törvényt. Amelynek értelmében, ha valaki felveszi egy másik ország állampolgárságát, automatikusan elveszíti a szlovákot. Lehet, hogy az akkor elsősorban az itteni magyarok elrettentésére irányult? A jéghegy csúcsa a tragikus 2018-as kettős újságíró gyilkosság volt, ami miatt és többek mellett ez a kormányerő kénytelen volt távozni.Mivel indít a régi-új rezsim, mi történt az elmúlt körülbelül egy hónapban? Látványos és sokat sejtető volt a diadalittas vezetők dala, amit a pártszékház ablakán lejtettek az eredmények ismeretében. Elindult a “takarítás”, vezető hivatalok élén lévő személyek cseréltek tisztségeket. Ez lenne az ország legnagyobb gondja? De vita alakult ki a korábban saját maguk által olyannyira erőltetett 13-ik nyugdíj kifizetése kapcsán is.A kormányfővé való kinevezés után egyik első lépés a kisebbségi kormánybiztos, Bukovszky László menesztése volt. Lehet hogy igazuk van, ez is egy megfelelő köszönetnyilvánítás a dél-szlovákiai régiókból a Smer-re érkezett nagyszámú szavazatnak?!


Vannak égetőbb problémák, mint pl. az infláció, az élelmiszerek és hitelek extrém drágulása, vagy az egyre rosszabb helyzetű kórházi ellátás, amit oldani lehetne - jobban mondva: kellene oldani. És akkor még hol vannak az ország kisebbségei, köztük a mi, felvidéki magyarok problémái?!


A mi gondjainkkal ki fog foglalkozni a “nagytakarítás” és egyéb fontos feladat mellett?

Vajon többek mellett valahogy ezek a tények is el lesznek felejtve, vagy ami még rosszabb, talán bocsánatot is nyernek?

7 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page