top of page
  • Writer's picturekozvelemeny.sk

Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeptembertől a Felvidéken is

Az 1996-tól sikeresen működő oktatási intézmény szeptember végén megnyitotta kapuit Dunaszerdahelyen, különféle tehetséggondozó programokat nyújt felső tagozatos általános iskolás és középiskolás diákoknak egyaránt. A Fiatal Tehetség Program és Középiskolás Program iskola mellett, ingyenesen végezhető. A sikert mi sem bizonyítja jobban, hogy már az alapító Magyarországon kívül már Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján és immáron Felvidéken is többezer diák vesz részt a hasznos képzéseken. A nagy érdeklősre való tekintettel további intézményeket tervez megnyitni Pozsonytól egészen Királyhelmecig.


A programok a learning by doing (cselekedve tanulás) elvén alapszanak. A képzések csoportmunkában, a játékosság elvén folynak. A diákok e-learning-tanulmányok segítségével, egyénileg beosztott időben merülhetnek el a képzéseken szerzett ismeretekben. Célja a kreatív gondolkodás fejlesztése, a célorientált magatartás elsajátítása, valamint a tudatos pályaválasztás elősegítése. A diákoknak havonta két alkalommal lehetőségük van részt venni ismert szakértők előadásán, valamint klubdélutánok is segítík a tanulást. A kurzusok széleskörű témakörrel indulnak, lehetőség van többek között a nemzetközi kapcsolatok, a modern kori történelem, a jog, a pszihológia, a közgazdaságtan, az irodalom, a kreatív írás vagy az angol nyelv ismereteinek tanulására.


Lehetőség nyílik ismert emberekkel, művészekkel, sportolókkal személyesen beszélgetni, vagy akár interjút készíteni. Az előadók közt a tervek szerint olyan nevek szerepelnek, mint pl. Ferenc Orsolya űrkutató vagy Győrfy Pál mentőtiszt és még sokan mások. A középiskolás program legeredményesebb diákjai évente két alkalommal részt vehetnek egy ingyenes Kárpát-medencei kiránduláson, de lehetőség van továbbá nyári táborokon részt venni, vagy akár Brüsszelben az MCC belgiumi központjába látogatni teljesen ingyen.

A széleskörű programok és tanulási lehetőségek mellett az ösztöndíjprogrammal segítik a diákok fejlődését. A programban sikeresen pályázók különféle természettudományokkal kapcsolatos, önálló kutatást végezhetnek 10 hónapos keresztül.

Forrás: mcc, pexels4 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page